top of page

SISTEM PUNCTAJ 2023

     Noul sistem de punctaj care se va aplica incepand cu anul 2023 este o evolutie firesca a vechiului clasament, adaptata la noul stadiu in care comunitatea noastra se regaseste.
     In anul 2023 vor exista turnee SANCTIONED care vor puncta in cuantum de 100% (S), ca si pana acum, si vor fi comunicate in Calendarul Oficial Roundnet 2023 in luna Ianuarie dar si turnee INDEPENDENT, care pot fi organizate oricand pe parcursul anului, si vor puncta 30% (I) din valoarea turneelor SANCTIONED.
     Un turneu INDEPENDENT este eligibil pentru clasamentul national daca reuneste minin 8 echipe de baieti, 4 echipe de fete si 8 echipe mixte.
     La finalul fiecarui turneu care puncteaza in clasamentul national, fiecare echipa primeste un numar de puncte in conformitate cu tipul de eveniment si locul obtinut (vezi tabelul), pentru fiecare divizie la care participa.

     Fiecarui membru al echipei ii revine jumatate din punctajul obtinut de echipa sa. Acest punctaj este folosit pentru calcularea punctajului final al fiecarui jucator in clasamentul general feminin si, respectiv, masculin.
     Considerand numarul de ocazii de a puncta mult mai ridicat, in acest clasament vor fi luate in considerare numai cele mai bune 9 rezultate  (nu 6 ca pana acum) obtinute intr-o fereastra de 1 an. Dintre aceste 9 punctaje, maxim 4 pot proveni din Divizia Mixta, masura luata pentru a mentine importanta diviziei mixte dar si in spititul ca divizia propiului gen sa conteze putin mai mult.
     
     Considerand stadiul actual al dezvoltarii roundnet-ului romanesc, regasim oportuna introducerea unui sistem de bonificatie pentru a incuraja participarea la Campionatul National si Cupa Cluburilor si, implicit, legitimarea la cluburile de roundnet infiintate, dar si performantele internationale.
     
     In tranzitia spre un mediu profesionist, Campionatul National si Cupa Cluburilor sunt competitiile care vor urma sa aiba criteriu de eligibilitate apartenenta la un Club Sportiv de roundnet.
     Echipele participante in Campionatul National vor fi recompensate cu un bonus (CNB), in conformitate cu pozitia ocupata la Finala Campionatului National iar squadurile, reprezentante oficiale ale cluburilor in Cupa Cluburilor, vor beneficia si ele de un bonus (CCB).
     Echipele care vor participa la evenimentele similare, paralele, dedicate jucatorilor care nu participa in Campionatul National si Cupa Cluburilor (NON CN Open si Squads), vor avea totusi ocazia sa beneficieze de o bonificatie in cuntum mai mic (NCNB si NCCB).
     Vezi toate valorile in tabelul de mai jos.
     
     Pentru incurajarea experientelor externe de unde se aduce un know-how semnificativ, echipele care vor reprezenta Romania la nivel international vor beneficia de un bonus (IB), conform pozitiei ocupate in evenimentul international in clasamentul relativ, care contine doar echipele cu cel putin un component roman. Bonusul este primit pentru fiecare divizie la care o echipa participa iar pentru un jucator se vor considera numai cele mai bune 5 rezultate intr-o ferestra de un an
     

     Fiecare jucator acumuleaza punctaj in clasamentul individual din toate categoriile la care participa (masculin/feminin si mixt). Astfel, un jucator nu este dependent de o formula de echipa si beneficiaza de punctele obtinute sub orice forma de participare.
     Bonusurile se adauga la punctajul deja obtinut.
     
Exemplu:

     Un jucator participa la toate evenimentele SANCTIONED (S) si catiga minim 5 divizii masculine si 4 divizii mixte, revendicand astfel un maxim de 9 x 500 = 4500 puncte. 
     Bonusurile internationale (IB) pot sa ii mai aduca maxim 5 x 100 = 500 puncte.
     Bonusurile de la Campionatul National (CNB) si Cupa Cluburilor (CCB) pot sa ii mai aduca inca 2 x 400 + 200 = 1000.
     Astfel, un jucator poate acumula un punctaj maxim de 6000 puncte (din care maxim 1500 bonus).
     In cazul in care un jucator partcipa la evenimentele similare paralele (NCNB si NCCB), acesta poate obtine un bonus de maxim 2 x 300 + 150 = 750 puncte si un punctaj maxim posibil de 5750 puncte (din care maxim 1250 bonus).

     Acest clasament reprezinta criteriul de baza in selectia echipei nationale pentru participarea la Campionatul European de Roundnet. Considerand data Campionatului European si data probabila a desfasurarii Finalei Campionatului National si Cupei Cluburilor, bonusurile aferente acestor competitii nu vor afecta punctajul jucatorilor pentru selectia din 2023 ci cea din 2024, deadline-ul pentru echipa nationala fiind 1 August 2023.
SAO_Final-01.png
icon_logo.png
121678245_126423619225709_49169263949928
circlewhite-removebg-preview.png
bottom of page