top of page

SISTEM PUNCTAJ 2024

     Noul sistem de punctaj care se va aplica incepand cu anul 2024 este o evolutie firesca a vechiului clasament, adaptata la noul stadiu in care comunitatea noastra se regaseste.
     In anul 2024 vor exista turnee 2 turnee QUALIFIER (Q) si turnee SANCTIONED (S) care vor puncta in cuantum de 100% (S), ca si pana acum, si vor fi comunicate in Calendarul Oficial Roundnet 2024 in luna Ianuarie, turnee axate pe dezvoltarea comunititatii (COMMUNITY (C)) cu pondere de 60% dar si turnee INDEPENDENT (I), care pot fi organizate oricand pe parcursul anului, si vor puncta 40% (I) din valoarea turneelor SANCTIONED.
     Un turneu INDEPENDENT este eligibil pentru clasamentul national daca reuneste minin 8 echipe de baieti, 4 echipe de fete si 8 echipe mixte.
     La finalul fiecarui turneu care puncteaza in clasamentul national, fiecare echipa primeste un numar de puncte in conformitate cu tipul de eveniment si locul obtinut (vezi tabelul), pentru fiecare divizie la care participa. De asemenea, fiecarui membru al echipei ii revine acelasi punctaj.
     Rezultatele finale trebuie publicate in fwango pentru fiecare turneu pentru a putea fi integrat in Rankings, responsabilitate ce revine directorului de turneu. 
     
Acest punctaj este folosit pentru calcularea punctajului final al fiecarui jucator in clasamentul dedicat diviziei la care punctele au fost obtinute: open, feminin si, respectiv, mixt
care se pot gasi aici : CLASAMENTE
     Dintre punctajele obtinute vor puncta doar cele mai bune rezultate in maximul a 2 treimi  (2/3) dintre punctajele ce pot fi obtinute in decursul unei ferestre de un an (ex: pentru 8 turnee vor, puncta cele mai bune 6 rezultate).
     In tranzitia spre un mediu profesionist, participarea la divizia PRO a competitiilor urmeaza sa aiba criteriu de eligibilitate LEGITIMAREA la un Club Sportiv de roundnet, dupa un prim turneu care nu implica acest criteriu.     
     Pentru sezonul 2024, spre deosebire de 2023, nu se va aplica bonificatie pentru evenimente internationale.

 
     Selectia echipei nationale:
 
      Vor exista 2 turnee de tip QUALIFIER :
-Aprilie (Q) Bucuresti
-Mai (Q) Cluj-Napoca
      Turneele QUALIFIER vor avea o divizie separată :QUALIFIER, in care se vor putea inscrie doar echipe formate din jucatori legitimați la un club sportiv și care aspira la un loc in echipa naționala.
Se va juca in sistem double elimination!
      Câștigătoarele sunt calificate pentru SQUAD și ca cele 2 echipe pentru mondiale ce vor reprezenta tara in competitiile individuale. Dacă ambele ediții sunt câștigate de aceeași echipa, se califica una din echipele de pe locul 2 și anume, cea cu cele mai bune rezultate in ambele(locul ocupat). In caz de egalitate se considera rezultatele meciurilor directe (dacă au existat in oricare din cele 2 QUALIFIERs), urmat de setaveraj și punctaveraj. In caz de egalitate, se joaca un meci de departajare: BO3 21 la finalul QUALIFIER 2.
     Se aplica pentru: Women / Men  /  Mixt
         => 4-6 băieți
         => 4-6 fete selecționate
     Restul de 4-6 locuri rămase sunt ocupate in ordinea clasamentului național.
         => 10 băieți
         => 10 fete
     Pros:
     -Un turneu pentru fiecare comunitate mare, ca locație
     -2 ocazii sa îți câștigi locul in echipa naționala, independent de clasamentul național
     -jucătorii clasați in topul clasamentului sunt recompensați cu loc in echipa naționala
     -deadline rezonabil pentru echipa naționala (1 Iunie)
    Cons:
    Se poate ajunge in situația in care 2 jucatori Calificați sa nu fie compatibili.
    Solutie? Adunarea generala a cluburilor va decide jucatorii selectionati.
 
     Clasament national reprezinta criteriul de baza in selectia echipei nationale pentru participarea la Campionatul Mondial de Roundnet (Londra 2024) pentru locurile neocupate in urma turneelor QUALIFIER.
Deadline-ul pentru echipa nationala este 1 Iunie 2024.

     Vezi noua distributie a punctelor acordate in tabelul de mai jos: 
SAO_Final-01.png
icon_logo.png
121678245_126423619225709_49169263949928
circlewhite-removebg-preview.png
bottom of page