top of page

ROUNDNET WINTER LEAGUES

     Vine iarna dar nu vrem sa inghetam clasamentul national asa ca am pregătit o noua competiție cu un format inedit, adaptat contextului pandemic : Roundnet Winter Leagues
 
     Competiția se va desfășura în comunitatile locale (București, Cluj-Napoca, speram sa se alature și altele), pentru toate categoriile (masculin, feminin, mixt). Câștigătorul meciului se va decide după principiul cel mai bun din 5 seturi jucate pana la 15.
     Pentru fiecare categorie vor exista Divizii valorice (A, B, C…) formate din cate 5 echipe. Plasarea initiala în divizii se va face având la baza clasamentul national. Astfel, echipele cu cele mai mari 5 punctaje vor juca în Divizia A, următoarele 5 echipe în Divizia B și tot așa pana la alocarea tuturor echipelor în divizia aferenta. 
 
     O etapa durează o luna. Fiecare divizie va avea 4 runde astfel echipele vor juca fiecare cu fiecare. Runda 1 se va disputa în prima săptămână din luna, runda 2 în a doua și tot asa. Meciurile aferente unei runde se vor regăsi în fwango iar echipele implicate vor stabili de comun acord locul, ziua și ora desfășurării meciului și vor introduce rezultatul în fwango. 
     După 4 săptămâni avem toate rezultatele meciurilor din fiecare divizie și clasamentul aferent. 
 
La finalul fiecărei etape se adaptează diviziile astfel: 
  • primele 2 echipe clasate în fiecare divizie promovează în divizia superioara valoric 
  • ultimele 2 echipe clasate retrogradează în divizia inferioara valoric.
Echipa care refuză disputarea meciului sau nu reușește sa joace în săptămâna aferenta rundei sau anterior acesteia pierde meciul. În situații justificate, de ordin medical, meciul poate fi amânat dar nu mai târziu de finalul lunii în curs!
winter-leagues.PNG
Cum punctam în clasamentul national? 
 
     La finalul celor 4 etape (Noiembrie, Decembrie, Ianuarie, Februarie), cele mai bune 8 echipe de la fiecare categorie se vor confrunta într-un turneu național Super8. Reprezentarea fiecărei comunități locale în cadrul turneului Super8 va fi direct proporțională cu numărul de echipe înscrise în competiția locala. 
Echipele calificate în Super8 vor puncta conform locului obținut.
     Toate echipele care nu reușesc sa se califice vor primi câte 400 de puncte.

     Adițional, fiecare victorie pe intreg parcursul competitiei (exceptand meciurile din Super8) mai aduce câte 40 puncte pentru echipa câștigătoare.

Structura Super8
     2 grupe, fiecare cu cate un cap de serie stabilit conform clasamentului national.
     Se califică mai departe primele 2 echipe din fiecare grupa și joaca semifinale și finale. Echipele de pe ultimele 2 poziții joaca pe tabloul secundar. Meciul se decide după criteriul cel mai bun din 3 seturi pana la 15.
     Orice echipa poate sa se înscrie pe parcursul competiției, inainte de începutul unei etape, intrând în ultima divizie valorica, pe ultima poziție disponibila. Dacă mai multe echipe se înscriu, acestea se vor departaja între ele conform clasamentului national sau aleatoriu, în caz de egalitate de puncte. 
 
Avantajele acestui format:
  • limitam riscul pandemic (ne întâlnim doar câte 4)
  • flexibilitate în stabilirea programului
  • avem mereu meciuri faine cu adversari de nivel similar
  • punctam în clasamentul national chiar dacă, momentan, nu avem cum sa tinem un turneu national
 
Taxa de participare este de 60 RON per echipa. Suma adunata va fi folosita pentru premii care vor fi acordate castigatorilor fiecarei divizii, la finalul unei etape. Castigi divizia, castigi un premiu!
Înscrie-ți echipa pana pe 30 Octombrie pentru clasamentul inițial! 
Link de inscriere: https://fwango.io/winter-leagues
SAO_Final-01.png
icon_logo.png
121678245_126423619225709_49169263949928
eusra.png
bottom of page