top of page
Caută

Avancronica Connect Roundnet OPEN 2023

A trecut ceva timp de la ultima avancronica si suntem siguri ca asteptati ca pe ace una noua, pentru o competitie pe masura. In weekend-ul 17-18 Iunie se va desfasura in Baza Sportiva Gheorgheni din Cluj-Napoca competitia (inter)nationala Connect Roundnet Open 2023.

Acest eveniment este inedit prin formatul competitional care implica in a doua zi un turneu intre "squad-uri", compuse din 4 baieti si 2 fete, structurate in 2 echipe de baieti, una de fete si 2 de mixt care se vor intrece intre ele. Formatul este inspirat din cel folosit la Campionatul Mondial (Belgia 2022) dar si cel European (Italia 2023) unde urmeaza sa fim reprezentati de cei mai buni 6 baieti si cele mai bune 6 fete din circuitul national.


Turneul se dorea initial de o amploare mult mai mare si cu o prezenta internationala semnificativa dar multitudinea turneelor internationale la nivel european suprapuse ca program si proximitatea principalelor comunitati europene de celelalte turnee a dus la o participare restransa la turneul nostru in pofida eforturilor organizatorilor. Turneul ar fi putut oferi mult ravnitul statut de GOLD daca intrunea conditiile de participare (minim 32 de echipe la divizia open si o divizie feminina) insa a pierdut statutul de turneu SANCTIONED din lipsa de participanti.

Intr-o nota mai pozitiva, o mare parte dintre cei mai buni jucatori din Romania va fi prezenta la turneu.

Sambata se vor desfasura diziviile masculina si feminina. La divizia feminina doar 4 echipe se vor duela iar componenta podiumului pare usor de anticipat, daca este sa ne uitam la punctele din clasamentul national, cu Fireball (Antonia Sencovici / Sabina Labonc) favorita pe hartie, Waves (Beatice Tarasila / Alina Pirlea), cu o serie de invincibilitate de invidiat si o echipa noua, formata din Kinga Cimpian si Irina Bob. Poate echipa The Dolls (Madalina Mariuta/ Nora Fabian) sa produca o mare surpriza?

In divizia masculina se vor intrece 12 echipe iar favorita, conform clasamentului national, este Magic Twisters (Catalin Militaru / Bogdan Aldea) urmata de celelalte 2 echipe capi de serie, NO PACK (Claudiu Cioara / Peter Gyergyoi) care spera la un turneu bun pentru a trece peste deceptia de la Balta Doamnei si MGB.ro (Antonio Limongiu / Cipran Bizdideanu), o echipa din ce in ce mai puternica ce are ca principal as in maneca, serviciul. Si urna a doua valorica aduce echipe puternice, cu pretentii la podium: Vlad Cornoiu / Traian Colac o echipa noua, Roundnet Caffe (Mihai Tiorean / Razvan Barsan), compusa din jucatorii cu cele mai fulminante ascensiuni in clasamentul national (vezi versiunea actualizata) in ultimele luni si Softeng (Lucian Cimpian / Norbert Kiss), echipa unde experienta intalneste potentialul. Desi doar in a treia urma valorica, Magic Wands (Andrei Cornea / Madalin Ariton) are potentialul sa surprinda placut si sa surclaseze echipe mai bine cotate. Mai astepti alte surprize?

Sambata seara vom celebra impreuna si vom felicita castigatorii primei zile la Crispy Store, partenerul nostru de cursa lunga, resonsabil cu bunatatile si petrecerile bine meritate.

Duminica ne vom bucura de o competitie aparte cu un format special, menit sa obisnuiasca viitorii componenti ai echipei nationale cu apartenenta la un squad si sa intareasca legaturile din interiorul comunitatii.

La divizia Squads vor lua startul 5 squad-uri.

Din postura de favorita porneste Magic Squad (22093 puncte) (Beatrice Tarasila / Alina Pirlea / Catalin Militaru / Bogdan Aldea / Andrei Cornea / Madalin Ariton) urmata indeaproape de Transylvania Roundnet Knights (21135 puncte) (Kinga Cimpian / Irina Bob / Lucian Cimpian / Peter Gyergyoi / Claudiu Cioara / Norbert Kiss). Squad Funeral (19857 puncte) (Antonia Sencovici / Sabina Labonc / Traian Colac / Antonio Limongiu / Ciprian Bizdideanu / Vlad Cornoiu) pare sa completeze lista aspirantelor la podium. Sa fie oare zarurile deja aruncate sau ne putem oare astepta si la suprize din partea celorlalte 2 combatante: Balls and Dolls (13505 puncte) (Madalina Mariuta / Nora Fabian / Razvan Barsan / Mihai Tiorean / Tas Bogyor / Adrian Carstica) si Spike-Connecting People (Claudia Ilie / Janka Beckelmann / Zsolt Ilyes / Elias Zeltner / Ovidiu Craciun si un jucator surpriza, provenit din Serbia), un squad cu o formula extrem de internationala si un nume inspirat.

Squad-urile vor juca cel mai bun din 3 seturi, pana la 15, no hard cap, in sistem Round Robin (fiecare cu fiecare) dupa cum urmeaza:

- meciurile de feminin si masculin vor incepe in acelasi timp. Echipele masculine se vor grupa in functie de rezultatele obtinute in prima zi.

- dupa acestea, vor intra in scena echipele mixte ale squad-urilor care pot fi formate din oricare din jucatorii squad-ului pentru oricare din meciuri si care se vor grupa in functie de clasamentul national.

Criteriile de departajare, in ordinea importantei, sunt:

- numarul de victorii are squad-ului

-meciul direct

-punctaveraj (numar meciuri castigate - pierdute)

-setaveraj (numar seturi castigate - pierdute)

-un set de departajare pana la 21 intre echipele desemnate de fiecare squad in parte

Pentru a creste expertiza intregii comunitati in zona de OBSERVER, squad-ul care are BYE in fiecare runda este responsabil sa observe meciurile dintre celelalte 4 squad-uri, alocand cate un observer pentru fiecare meci.

Desi vremea nu se anunta a fi cea mai prietenoasa, suntem siguri de calitatea turneului si va invitam sa va alaturati ca spectatori.

Premiile acestui turneu sunt oferite in parteneriat cu FunSport.ro iar daca vi sa ne vezi jucand o sa ai parte de surprize din partea partenerului nostru si te poti intalni cu Ivan Anisoreac, un impatimit al sporturilor, care ne va vizita la turneu.

Daca nu reusesti sa ajungi, finalele de sambata vor fi transmise LIVE pe canalul de Tiktok roundnet.ro ! Mult succes tuturor!


94 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page