top of page
Caută

Avancronica Roundnet Community Tournament, Cluj-Napoca, 2024

Bun venit la prima avancronica a unui turneu pentru anul 2024. In weekend-ul 23-24 Martie se va desfasura in Baza Sportiva Gheorgheni din Cluj-Napoca competitia nationala Roundnet Community Tournament 2024.

Acest eveniment este inedit prin formatul dedicat dezvoltarii comunitatii si implica in a doua zi un turneu intre "squad-uri", compuse din 4 baieti si 2 fete, structurate in 2 echipe de baieti, una de fete si 2 de mixt care se vor intrece intre ele.

Formatul este inspirat din cel folosit la Campionatul Mondial (Belgia 2022) dar si cel European (Italia 2023) si ne pregateste pentru al doilea Campionat Mondial (Londa, 2024) unde vom alinia squad-uri de cate 5 echipe masculine si 5 echipe feminine. Turneul puncteaza (60% raportat la un turneu SANCTIONED) in Clasamentul National care determina o parte din componenta lotului national.

Mai presus, prima zi va aduce o premiera si anume: integrarea formatului Americano (imprumutat din padel) intr-o competitie nationala. Acesta presupune grupe de jucatori (de obicei de 8) care vor disputa 7 set-uri (pana la un numar fix de puncte, in cazul nostru 21), cate unul impreuna cu fiecare jucator din grupa si intalnind de cate 2 ori fiecare alt jucator din grupa. Practic, concurezi in echipe diferite si punctezi individual. Formatul va duce la descoperirea de noi compatibilitati intre jucatori si diversitate a stilurilor de joc intalnite.



Sambata ne vom bucura pentru prima data de formatul Americano, urmat de un turneu Open (double elimination). In baza clasamentului national, echipele favorite ar fi Dopamine Pack (Peter Gyergoi / Claudiu Cioara), echipa de traditie care tinteste la primul titlu national impreuna si High5 (Razvan Barsan / Lucian Cimpian) o echipa cu aspiratii la statutul PRO pe care se pregateste sa il cucereasca la ETS Bologna. Pentru un loc pe podium s-ar bate si echipele Bagder Boys (Mihai Tiorean / Alex Avram), formula la a 2-a participare impreuna si cu pretentii la primul podium, Energy Waves (Alina Pirlea / Beatrice Tarasila), echipa feminina care are pentru prima data sanse reale la podium intr-un turneu national Open si oVo (Norbert Kiss / Zsolt Ilies), reprezentantii Devei. Cine crezi ca mai poate produce surprize, mai ales ca nu punctele din clasamentul national ci performanta din turneul Americano va distribui echipele pe tabloul eliminatoriu?

Sambata seara vom celebra impreuna si vom felicita castigatorii primei zile la Crispy Store, partenerul nostru de cursa lunga, resonsabil cu bunatatile si petrecerile bine meritate.

Duminica ne vom bucura de o competitie aparte, cu un format special, menit sa obisnuiasca viitorii componenti ai echipei nationale cu apartenenta la un squad si sa intareasca legaturile din interiorul comunitatii.

La divizia Squads vor lua startul 4 squad-uri.

Din postura de favorita, conform clasamentului national, porneste Friendship Energy (8944 puncte) (Sabina Labonc / Nicoleta Toporas / Mihai Tiorean / Adrian Constantinescu / Vlad Burcea / Razvan Ogrean) urmata indeaproape de Name in Progress (8000 puncte) (Kinga Cimpian / Madalina Mariuta/ Lucian Cimpian / Razvan Barsan / Magor Szoke / Gellert Jancso). Dopamine Gang (7792 puncte) (Mara Magdau / Claudia Ilie / Peter Gyergoi / Claudiu Cioara / Ovidiu Craciun / Alex Avram) pare sa completeze lista aspirantelor la podium. Sa fie oare zarurile deja aruncate sau ne putem astepta si la suprize din partea celeilalte combatante: Sierus (Alexia Suciu / Andra Sandulescu / Alin Chifor / Marc Borleanu / Andrei Kollar / Tudor Iakkel), un squad format din jucatori mai noi pe scena roundnetu-ului romanesc.



Squad-urile vor juca cel mai bun din 3 seturi, pana la 21, no hard cap, in sistem Round Robin (fiecare cu fiecare) dupa cum urmeaza:

- meciurile de feminin si masculin vor incepe in acelasi timp.

- dupa acestea, vor intra in scena echipele mixte ale squad-urilor.

 Echipele masculine si cele mixte pot fi formate din oricare din jucatorii squad-ului pentru oricare din meciuri si se vor grupa in functie de clasamentul national.

Criteriile de departajare, in ordinea importantei, sunt:

- numarul de victorii are squad-ului

-meciul direct

-punctaveraj (numar meciuri castigate - pierdute)

-setaveraj (numar seturi castigate - pierdute)

-un set de departajare pana la 21 intre echipele desemnate de fiecare squad in parte, daca este cazul.


Se anunta un weekend excelent, cu vreme prietenoasa de aceea suntem siguri de calitatea turneului si va invitam sa va alaturati, ca spectatori.

Premiile acestui turneu sunt oferite in parteneriat cu FunSport.ro iar daca vi sa ne vezi jucand o sa ai parte de surprize din partea partenerului nostru.

Daca nu reusesti sa ajungi, finalele de sambata si o parte a meciurilor de duminica vor fi transmise LIVE, pe canalul de Tiktok @funsportro ! Mult succes tuturor!


101 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page