top of page
Caută

Retrospectiva Cluj-Napoca Roundnet Indoor Open - Martie 2023

Incepem o noua saptamana de primavara cu urme adanci pe trupuri si amintiri frumoase in sufletele jucatorilor care au luat parte la cel mai recent turneu de roundnet din Romania. In weekend-ul 18-19 Martie s-a desfasurat la Cluj-Napoca, in incinta balonului cu teren sintetic din cadrul Winners Sports Club, o competitie nationala care a reunit, in cele din urma, 20 de echipe cu jucatori din Bucuresti, Cluj-Napoca sau Deva.

Jucatorii au inceput sa ajunga la poalele Feleacului inca de vineri, ocazie grozava pentru o sesiune de 'pick-up games' in locatia obisnuita de joaca, Baza Sportiva Gheorgheni, urmata de o cina in comunitate la locatia partenera. Crispy Store, unde sansele echipelor au fost analizate si discutate, unii jucatori alegand sa lase pronosticul lor pentru concursul de roundBet, castigat, in cele din urma de Zsolt Ilyes care a ghicit componenta podiumurilor. Sambata, 10 echipe si-au disputat divizia mixta. Sigura surpriza din faza grupelor a fost prestatia echipei la prima aparitie in circuit, Miti (Lavinia Avram / Norbert Kiss), care a reusit sa invinga echipele mai bine clasate valoric la inceputul competitiei.


Pe tabloul eliminatoriu Haze (Carina Hazapanu / Zsolt Ilyes) a castigat la limita accederea in sferturi alaturi de M&M (Mara Magdau / Mihai Tiorean) care a controlat si castigat autoritar partida cu o echipa care promitea mai multe la inceput-ul turneului, Nice to set you (Janka Beckelmann / Adrian Constantinescu).Sferturile de finala au decurs fara nici o surpriza, favoritele castigand cu 2-0 si scoruri relaxante toate intalnirile.

In semifinale s-au intalnit favorita turneului, Galaxy Prime (Alina Pirlea / Traian Colac) cu Pocket Science (Madalina Mariuta / Razvan Barsan) si de cealalata parte Quartz (Kinga Cimpian / Lucian Cimpian) cu Shark Attack (Beatrice Tarasila / Peter Gyergyoi). Meciurile au avut evolutii similare iar dupa un prim set echilibrat (21-19) Galaxy Prime si Quartz au reusit sa incline decisiv balanta in favoarea lor in seturile secunde. Finala mica a fost castigata fara mari emotii de Shark Attack pregatind atmosfera pentru o finala mare memorabila care s-a decis in setul decisiv la diferenta de 2 puncte, fiind impinsa in decisiv si castigata de Quartz, dupa ce pierduse primul set.

Seara a continuat cum nu se putea mai bine, la Crispy Store, unde comunitatea s-a bucurat de bunatatile pregatite de partenerii nostrii, Jungle Spike si Jungle speed intr-o atmosfera memorabila.Duminica am revenit cu forte proaspete la competitia Open unde 10 echipe dintre care una de fete si una cu componenta mixta au luat startul. Faza grupelor ne-a adus in grupa C o situatie mai deosebita cu 3 echipe din 4 avand acelasi numar de victorii si infrangeri (2-1), Schlager it Hard (Elias Zeltner / Ovidiu Craciun) rasturnad orice cote si reusind sa castige o grupa extrem de echilibrata.

In lupta pentru locurile din sfeturi au avut castig de cauza No Muscle Memory (Tas Bogyor / Adrian Carstica) si Waves (Alina Pirlea / Beatrice Tarasila) si aveau sa intalneasca favoritele turnelui. NO PACK (Claudiu Cioara / Peter Gyergyoi) s-a impus categoric in fata celor de la No muscle memory. Waves a fost la un pas sa produca surpriza turneului dupa ca a castigat la limita primul set din sfertui impotriva favoritei numarul 1, Galaxy Jedis (Traian Colac / Lucian Cimpian), dar, in cele din urma, favoritii au revenit si au intors meciul. OvO (Norbert Kiss / Zsolt Ilyes) si Roundnet Caffe (Razvan Barsan / Mihai Tiorean) au reusit sa castige celelalte 2 sferturi si sa ajunga sa simta pentru prima data experienta semifinalelor unde urmau sa infrunte favoritele 1 si 2 ale turneului. Semifinale au adus si un eveniment mai putin dorit pentru Claudiu Cioara si Lucian Cimpian care s-au ciocnit violent in timp ce amandoi incercau sa apere o minge lunga in semifinalele pe care le disputau simultan.

NO PACK si Galaxy Jedis si-au respectat statutul si au avansat in finala asteptata de toata lumea inca dinaintea turneului in timp se echipele invinse au disputat un meci extrem de bun in batalia pentru locul 3, castigat in decisiv de Roundnet Caffe, echipa care dupa 2 clasari consecurive pe locul 6 isi depaseste limitele demonstand un joc spectaculos si urca pentru prima data pe podium. In finala, in primul set s-a mers cap la cap pana spre final cand Galaxy Jedis a reusit sa se desprinda si sa se impuna. NO PACK a reusit sa impinga meciul in decisiv in ciuda grimaselor de durere de pe fata lui Claudiu Cioara, vizibil afectat de impactul din semifinale si cu largul aport al unei serii grozave de servicii a lui Peter Gyergyoi. Setul decisiv a inceput echilibrat dar Jedis a reusit o serie foarte buna imediat dupa jumatatea acestuia si a reusit sa se impuna in urma unui meci spectaculos.Poti sa vezi rezultatele tuturor echipelor aici!

Turneul a fost SANCTIONED iar rezultatele au adus modificari in clasamentul national care este criteriul de baza in selectia echipei nationale ce va reprezenta Romania la viitorul Campionat European (9-10 Septembrie - Padova - Italia).

La masculin, Lucian Cimpian a beneficiat de dubla victorie (la mixt si Open) si a urcat pana pe locul 6, ultimul log eligibil pentru nationala, devansandu-l pe Claudiu Cioara care a cazut pe 7. Razvan Barsan a urcat 4 pozitii, pana pe 14 iar Zsolt Ilyes atinge si el apogeul carierei cu ascensiunea de 5 pozitii si clasarea pentru prima data in Top20, pe locul 16. La un pas de top 20 ajunge si Mihai Tiorean, asteptand turneul urmator pe locul 21. Norbert Kiss si Tas Bogyor vin tare din urma devansandu-i pe Vlad Burcea si Adrian Popescu cu care impart pozitiile 24-27, cu aspiratii la Top20 in viitorul apropiat.

La feminin, locul 2 de la mixt dar si punctele bonus castigate in Mallorca o ajuta pe Alina Pirlea sa urce pe pozitia secunda a clasamentului feminin pentru prima data. Beatrice Tarasila beneficeaza si ea de bonusul obtinut in Mallorca si o devanseaza pe Kinga Cimpian iar Bianca Nita isi recastiga pozitia eligibila in echipa nationala pe care o vaneaza indeaproape, de pe locul 7, Sabina Labonc. Madalina Mariuta mai urca o pozitie si ea pana pe 16 iar Claudia Ilie ajunge pentru prima data pe pozitia 20, dupa o ascensiune de 2 locuri.

Poti vedea Clasamentele Nationale la zi in sectiunea Organizatie -> Clasamente Nationale!


Profitam de ocazie sa transmitem "Felicitari!" tuturor reprezentantilor nostri in Mallorca dar in special echipelor care au ajuns pe podiumul diviziei Mixte Advanced, locul 3 - Rock'N'Dive (Sabina Labonc / Florin Limbovici) si locul 2 - Tata si Fata (Antonia Sencovici / Madalin Popa).

Multumim partenerilor de la Winners Sports Club pentru locatie, prietenilor de la Crispy Store pentru pranzurile delicioase si serile de neuitat si Madalinei Mariuta pentru poze.

Ne vedem la urmatorul turneu, la Balta Domanei (PH), in 23-23 Aprlie, unde s-au inscris deja 20 de echipe. Se ajunta un turneu pe cinste asa ca pregateste-ti echipa si inscrie-o aici!

106 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page