top of page
Caută

Retrospectiva anului 2022 pentru roundnet-ul romanesc

2022, ce an! Cel mai spectaculos pentru roundnet, inca de la aparitia sa. In retrospectiva anului o sa gasesti toate motivele care sustin asta. Anul 2022 a inceput cu un anunt extrem de important pentru viitorul roundnet-ului in Romania: EURA ne suprindea placut si ne rasplatea eforturile depuse in demersul nostru de promovarea si dezvoltarea a roundnet-ului, oferindu-ne sansa de a organiza unul dintre cele 4 Grand Slams ale anului din Europa, chiar la Cluj-Napoca.


Atunci am decis ca un upgrade de identitate ar fi benefic comunitatii nostre, pentru a avea o imagine ireprosabila in fata viitorilor nostri oaspeti internationali. Comunitatea a decis logo-ul castigator dintre propunerile unor talentati design-eri, parte din comunitate. Astfel creatiile unor jucatori au trecut prin filtrul critic al altora si au condus la cel mai reprezentativ simbol al roundnet-ului din Romania.


Pe plan intern, procesul de recunoastere a roundnet-ului se deblocase si avansa spre un final fericit, culminand, in aprilie, cu publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului de Ministru prin care se recunostrea oficial practicarea roundnet-ului in Romania. Intregul proces a durat aproximativ un an, dar fiecare efort al celor implicati a meritat, in final. Le multumim tuturor pentru contributia la obtinerea statutului de sport oficial. Acesta este primul pas, si cel mai important, in drumul spre infiintarea Federatiei Romane de Roundnet, in viitorul apropiat. Pe acest drum, pasionatii de roundnet au inceput sa puna bazele unor cluburi sportive. Ai aici o lista a lor si detalii despre fiecare, ocazie cu care te invitam sa te alaturi oricaruia dintre cluburi. Primul turneu al anului ne-a reunit la deja consacratul "Aprilie - Balta Doamnei", turneu care va avea a 3-a editie in Aprilie 2023. Daca in prima zi am fost pe pajiste, pentru divizia mixta ne-am mutat indoor, in sala Antilopa, evitand astfel ploaia. Aici poti vedea cum ne-am descurcat. Tot atunci am sarbatorit impreuna recunosterea oficiala a roundnet-ului cu sampanie si cookies pe masura evenimentului dar am si lansat prima editie a merch-ului cu noua identitate.

Doar 3 saptamani mai tarziu ne-am revazut, de data aceasta intr-o formula extrem de internationala. Cluj-Napoca EURA Grand Slam, care avea sa fie desemnat si evenimentul anului, reunea peste 140 de jucatori din 15 tari europene. A fost un eveniment cu adevarat intens, cu meciuri de cel mai inalt nivel, disputate pana la ultima serva.

Parteneri ca Spikeball, RedBull, KBoom 360 Video Booth, WoodenBox, Risetech si mai ales Crispy Store ne-au facut misiunea mai usoara si le multumim ca au fost langa noi. Cele 7 televiziuni care au relatat evenimentul intaresc grandoarea acestui eveniment special pentru noi. Vibe-ul unic a fost surprins perfect intr-un aftermovie epic.

Daca vrei sa vezi o recapiturare video unica a evenimentului, o gasesti aici. Poti arunca o privire si peste rezultatele jucatorilor nostri aici. In 2023 ne propunem sa aducem din nou experienta interantional in mijlocul comunitatii noastre prin Cluj-Napoca Squads Open.

Am avut parte si de alte reprezentari ale jucatorilor romani in sfera competitionala internationala care au inceput cu Fresh Mallorca si au continuat cu Riga si Freiburg, fara rezultate care sa iasa in evidenta, dar cu un imens know-how adus inapoi in comunitate.

Roundnet-ul a fost pus intr-o lumina stralucitoare in cadrul Sports Festival unde peste 1000 de copii au facut cunostinta cu sportul nostru mult iubit. 1-4 Iunie 2023 este deja marcat in calendar si abia asteptam sa raspandim bucuria miscarii in jurul plasei din nou.

A urmat un turneu torid in Bucuresti, gazduit de UNEFS, care au fost alaturi de noi si in Proiectul Hercules. Poti arunca o privire peste rezultate aici .


Electric Castle a creat cadrul optim pentru raspandirea roundnet-ului, dovada si valul nou de jucatori care a ramas angrenat in miscare, dupa ce au jucat pentru prima data in cadrul festivalului. Vestile sunt imbucuratoare pentru anul viitor cu privire la participarea noastra in festival, avand in vedere aprecierea de care ne-am bucurat la editia de anul acesta.

Imediat dupa am facut bagajele si ne-am mutat la mare pentru deja renumitul

Romanian Roundnet Open + Camp. Au fost 4 zile excelente pentru roundnet pe malul Marii Negre unde gazda noastra Blanco Beach a creat cadrul ideal pentru toti participantii. Am suprins asta intr-un scurt aftermovie iar daca vrei sa iti amintesti cine a castigat, o poti face aici.


Marea aventura internationala avea sa inceapa in luna august odata cu Campionatul European de Roundnet 2022 din Irlanda. Romania a avut 6 reprezentanti care au reusit sa castige meciuri la toate diviziile la care au participat dar nu au razbatut in fazele superioare al competitiei. Vezi aici un articol dedicat exclusiv acestei experiente de neuitat. Suntem deja cu gandul la urmatorul Campionat European care urmeaza sa se desfasoare in 9-10 Septembrie 2023 in Italia sau Austria.


Inainte de plecarea la mondiale, in colaborarea fructoasa cu Scoala Americana din Bucuresti, a avut loc un turneu de succes indoor sub numele de Roundnet Friendship GetTogether. Aceasta aventura a continuat cu ceea ce a fost si cel mai important eveniment din istoria roundnet-ului, Primul Campionat Mondial de Roundnet. Acesta a avut loc in Belgia iar Romania a fost reprezentata intr-o formula de echipa nationala restransa, formata din 6 baieti si 4 fete (dintr-un maxim de 11 baieti si 7 fete). Arunca o privire peste avancronica evenimentului sa vezi cu ce astepstari plecam la drum. Echipa de mixt, formata din Antonia si Madalin, ne-a dat mari sperante la o calificare in primele 8 echipe ale lumii dupa ce, desi pierduse la limita toate meciurile din faza grupelor, a reusit sa invinga Danemarca obtinand un loc in optimi impotriva reprezentantei Marii Britanii. Victoria a revenit englezilor care au avansat in sferturi iar noi ne-am consolat cu un loc 13 din 33 de reprezentative. Au urmat competitiile individuale unde a cele mai bune clasari le-au avut Antonia/Alina, locul 32 si Florin/Madalin, locul 71.

Cea mai neplacuta surpriza a fost accidentarea lui Vlad din timpul meciurilor din faza grupelor turneului individual, fapt care punea reprezentativa Romaniei in imposibilitatea participarii la competitia de squads. Organizatorii au inteles situatia si au permis reprezentativelor Letoniei si Romaniei sa formeze impreuna un singur squad, cu o formula completa de 5 echipe de baieti din care 2 din Romania si 3 din Letonia dar si 3 echipe de fete din care 2 din Romania si 1 din Letonia. Acesta infratire istorica romano-letona a fost de bun augur atat pentru fete cat si pentru baieti, ambele squad-uri reusind sa castige primul duel cu reprezentantele altor tari.

La feminin, Romania/Letonia au reusit sa depaseasca Italia prin 2 victorii aduse de fetele noastre. Urmatoarea adversara, Germania, a trecut la pas de echipa Romania/Letonia, in drumul lor spre titlul de vicecampioane mondiale. Aventura fetelor s-a terminat pe un multumitor loc 13 din 22 dupa o alta infrangere in fata Poloniei.

La masculin, Romania/Letonia a reusit sa treaca de reprezentativa statului Chile prin victorii aduse de echipele letone, baietii nostri pierzand la limita partidele lor. Astfel cu 3-2 Romania/Letonia a reusit sa se califice in optimi unde a dat peste favorita turneului, USA. Echipa Statelor Unite ale Americii a trecut la pas cu 5-0, fara sa piarda vreun set, in drumul lor spre titlul de campioni mondiali. Romania/Letonia a reusit o clasare pe locul 13 din 28 dupa o noua infrangere, de aceasta data mai echilibrata, in fata Suediei.

Multumim Letoniei pentru excelenta colaborare. Daca vrei sa vezi toate rezultatele din cadrul Campionatului Mondial poti sa arunci o privire aici.


Intorsi acasa dintr-o experienta istorica memorabila, ne-am reunit la Cluj-Napoca la a 3-a editie a Cluj-Napoca Roundnet Open. Crispy Store au fost din nou alaturi de noi si ne-a furnizat sursa de energie pentru 2 zile pline de roundnet ale caror rezultate se pot vizualiza aici.

Ultimul turneul al anului a fost organizat indoor de catre Clubul Galaxy Roundnet Bucuresti fiind o ultima ocazie sa impartasim sentimentul unei competitii in 2022. E recent, dar daca nu iti amintesti cum ne-am descurcat, ai aici toate rezultatele.




Luna Decembrie a fost despre recunoasterea meritelor sportivilor nostri si despre pregatirea sezonului viitor. Romanian Roundnet Awards 2022 si-a desemnat castigatorii:


Intrebarea de pe buzele tuturor este: Cum facem ca 2023 sa fie cel putin la fel de bun? Raspunsul sta in eforturile deja depuse in pregatirea viitorului sezon despre care poti afla de aici.

Cum poti contribui si tu la a face din 2023 un an epic? In primul rand, distribuind acest articol astfel incat toata lumea sa afle despre noi si sportul nostru drag si, in al doilea rand, inscriindu-te la primul turneu SANCTIONED al anului, Cluj-Napoca indoor OPEN 2023. In al treilea si cel mai important rand, ramanand activ si implicat in misiunea noastra de dezvoltare si promovare a roundnet-ului in Romania. 2023, GAME ON!!!!!


142 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page