top of page
Caută

Retrospectiva Cluj-Napoca Indoor OPEN 2023

Weekend-ul 28-29 Ianuarie a reunit, la Cluj-Napoca, 31 de echipe de roundnet formate din jucatori care provin din Bucuresti, Cluj-Napoca si Deva. Avancronica evenimentului a setat asteptarile dar hai sa vedem ce s-a intamplat pana la urma la turneu. Jucatorii din afara Clujului am inceput sa ajunga vineri, in jurul pranzului, si nu au pierdut vremea. Au trecut direct la antrenamente (la Squashtech) urmate de o iesire la socializare, gazduita de partenerul nostru Crispy Store.



Sambata si duminica am avut parte de meciuri spectaculoase pe o suprafata impecabila, in balonul cu teren sintetic din cadrul Winners Sports Club.

La divizia feminina turneul ne-a oferit o singura surpriza. Galaxy Waves (Alina Pirlea / Beatrice Tarasila) a reusit sa surclaseze favorita turneului (conform clasamentului national), Fireball (Antonia Sencovici / Sabina Labonc) atat in meciul din grupa cat si in marea finala, si a reusit sa confirme forma excelenta in care se afla, castigand al treilea turneu consecutiv. Finala mica a fost castigata, dupa cum era asteptat, de favoritele numarul 3 ale turneului, echipa Noir Desir (Cezara Busila / Kinga Cimpian).



Divizia masculina a fost dominata de catre favoritii turneului, echipa Rock'N'Ball (Florin Limbovici / Madalin ). Desi starea de sanatate nu i-a permis lui Florin sa performeze la capacitate maxima, campionii acestei divizii au dominat turneul, pierzand un singur set pe parcurs, impotriva unei echipe noi, dar cu mare potential, Double Check (Marius Iliescu / Claudiu Cioara). Echipa vice-campioana a venit ca o surpriza placuta, Galaxy Warriors (Traian Colac / Mihai Ionescu) a avut meciuri disputate, atat in sferturi cat si in semifinale, si a reusit sa ajunga in finala unde a dat peste favorita numarul 1 iar experienta competitiilor si chimia unei echipe constante si-au spus cuvantul. O prima prezenta pe podium pentru Mihai Ionescu care nu face decat sa intareasca faptul ca sportivii noi pot avea ascensiuni fulminante in roundnet, cu perseverenta si antrenament. Celelalte 2 echipe capi de serie si-au disputat locul 3 pe podium iar echipa Sitting Ducks (Peter Pyergyoi / Lucian Cimpian) a reustit sa pastreze medaliile pentru ultima treapta a podiumului in Cluj-Napoca. Alte surprize placute au fost prezenta pentru prima oara in sferturi si cu evolutii consistente pentru echipele Roundnet Caffe (Razvan Barsan / Mihai Tioreanu) din Cluj-Napoca si OvO (Zsolt Ilyes / Norbert Kiss) din Deva.




Sambata seara am avut parte de distractie si mancare gustoasa. Am premiat castigatorii si am felicitat laureatii Romanian Roundnet Awards 2022. Am avut parte si de un prim concurs de Jungle Spike, castigat de un membru nou al comunitatii, Vlad Cornoiu. Multumim pentru gazduire, Crispy Store!!!

Divizia Mixta a fost dominata copios de echipa Tata si fata (Antonia Sencovici / Madalin Popa) care si-a pavat drumul spre titlu cu victorii categorice, fara a pierde vreun set pe parcurs. Victoria din finala impotriva Rock'N'Dive (Sabina Labonc / Florin Limbovici) le-a fost la indemana, considerand forma excelenta in care se afla dar si oboseala acumulata de adversari pe parcursul turneului, acestia avand meciuri mai lungi si mai echilibrate. Finala mica a ramas indecisa, din cauza incadrarii deficitare in programul alocat turneului, si s-a oprit la 1-1 la seturi. Astfel echipele Galaxy Prime (Alina Pirlea / Traian Colac) si Quartz (Kinga Cimpian / Lucian Cimpian) au impartit a treia treapta a podiumului. O surpriza placuta a fost prezenta pentru prima data in sferturi si o prestatie memorabila pentru echipa Pocket Science (Madalina Mariuta / Razvan Barsan), incununata cu un loc 7 bine meritat.




Poti vedea clasamentul complet al turneului pentru toate echipele participante in Fwango.

Importanta turneului nu a ramas trecuta cu vederea si s-a concretizat prin prezenta numeroasa a reporterilor la fata locului. Antena 1, Antena 3, Prima Tv, Aleph News si TVR au televizat reportaje despre turneu si despre roundnet in cadrul emisiunilor de stiri. Arunca o privire peste reportajul celor de la Antena 1.



Clasamentul national a trecut printr-o serie de modificari la inceput de an din prisma adaptarii la noul sistem de punctaj aplicabil incepand cu anul 2023.

Turneul de la Cluj a avut punctat in clasamentul national si a avut urmatorul impact: - la feminin, ca urmare a rezultatelor excelente, Alina Pirlea si Beatrice Tarasila au reusit sa urce pana pe 3 respectiv 4. Sabina Labonc reuseste sa urce pana pe pozitia 7, dupa finalizarea diviziilor feminin si mixt pe locul 2. Antonia Sencovici pastreaza in continuare pozitia de lidera a clasamentului national feminin. Madalina Mariuta are o ascensiune excelenta pana pe pozitia 16 iar Carina Hazaparu ajunge pentru prima data in Top 20, pana pe pozitia 19. - la masculin, Madalin Popa il devaseza pe Traian Colac si urca pe pozitia secunda, de unde isi incepe drumul spre prima treapta a clasamntului unde il asteapta partenerul sau de echipa, Florin Limbovici, care se afla in frunte inca de acum 18 luni. Razvan Barsan urca pentru prima oara in Top 20 dupa evolutii consistente cu clasari pe 6 la masculin si 7 la mixt. Locul pe podium il ajuta pe Mihai Ionescu sa urce pana pe pozitia 24 iar Zsolt Ilyes bate la usa Top 20 de pe pozitia 21. Marius Iliescu, Tas Bogyor, Mihai Tioreanu si Ovidiu Craciun obtin si ei puncte importante care ii aduc aproape de Top 20.

Clasamentul national la zi se poate regasi in sectiunea Organizatie -> Clasamente Nationale de pe site. Daca vrei sa obti puncte importante in Clasamentul National, ai ocazia sa o faci la viitorul turneu national SANCTIONED care se va desfasura in 18-19 Februrie in Bucuresti. Te poti inscrie aici! Programul complet pentru turul Romaniei la roundnet si toate ocaziile cand poti puncta in clasamentul national se regaseste la sectiunea Organizatie->Program competitional. Nu uita, clasamentul national este criteriul pe baza caruia se va determina componenta echipei nationale de roundnet a Romaniei care ne va reprezenta la Campionatul European 2023, 9-10 Septembrie, Padova, Italia! La 1 Februarie se deschid inscrierile pentru European Tour Stops 2023. Daca vrei sa partcipi, aici poti vedea lista ETS-urilor si te poti inscrie.


Multumim partenerilor nostri si mai ales tuturor jucatorilor ca au luat parte la acest prim turneu al anului, felicitari castigatorilor si mult spor tuturor la antrenamente.

152 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page